Jyrsijöiden ruoat ja herkut

Täältä löydät jyrsijöiden herkut, heinät ja ruoat. Ruoat on lajiteltu kahdella eri tavalla selaamisen helpottaiseksi. Voit nyt selata ruokia suoraan joko valmistajan omasta kategoriasta tai eläinlajeittain.

Suosittelemme omalla yli 10 vuoden kokemuksella kotimaista Rapunzelia jyrsijöille. Ruoka on lisäaineeton, säilöntäaineeton ja väriaineeton. Chinchilloille moni kasvattaja ja harrastaja suosittelee Mästers pellettiä ja Altromia suositellaan monelle eri lajille hiiristä marsuihin.

Meiltä löydät myös muutaman tuotemerkin, joihin on lisätty väriaineita, esimerkiksi Tiny friends farm ja V-L Complete.
Tämä siksi, että mikäli lemmikkisi on tottunut tähän ruokaan, voit ostaa pussin vanhaa tuttua ruokaa ja ostaa mukaan samaan pakettiin pussillisen uutta sillä uuteen ruokaan totuttaminen kannattaa tehdä vaiheittain.
Miksi sitten väriaineet ovat huono juttu? Tutkimusten mukaan keinotekoiset väriaineet lisäävät mm. kasvamia ja käytöshäiriöitä, mutta kannattaa myös huomioida, että jotkin tuotteet sisältävät väriaineita luonnostaan tai niihin on käytetty vain luonnollisia väriaineita.

Huomioi myös ruoan rasvaprosentti. Liian rasvaista ruokaa ei kannata olla tarjolla kokoaikaa, vaan sitä voi käyttää välissä, sekoittaa mukaan tarpeen vaatiessa tai antaa herkkuina. Kun perusruoka on kunnossa, voi herkkujen kohdalla höllätä - lajikohtaiset vaatimukset huomioon ottaen.